Саудити допоможуть українським аграріям правильно використовувати кожну краплю води і збільшити врожайність у посушливих регіонах півдня

Мінагро підписало меморандум з аравійською компанією у сфері зрошування

Міністерство аграрної політики підписало меморандум про співпрацю з одним із найбільших світових гравців у сфері іригаційного обладнання — компанією з Саудівській Аравії Alkhorayef Group, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-релізі відомства.

"Alkhorayef Group — засвідчив нам свою повагу та висловив готовність співпрацювати з Україною. Мав особисту зустріч із керівництвом компанії на їхній батьківщині – Саудівській Аравії. У місті Ер-Ріяд мені провели детальну презентацію на виробничих потужностях компанії", – зазначив міністр Роман Лещенко.

Йдеться про реалізацію інвестиційного проекту виробництва іригаційного обладнання на території України.

Міністр переконаний, що домовленості вийдуть на активну фазу реалізації проекту найближчим часом.

Alkhorayef Industries є третім найбільшим виробником іригаційних машин у світі та №1 на Аравійському півострові. Її діяльність поширена в 40 країнах світу. Вони виробляють провідне промислове, сільськогосподарське та іригаційне обладнання.

3 ізраїльські компанії - NaanDanJain Irrigation Ltd, Netafim та Rivulis - зацікавлені у співробітництві з Україною у сфері реалізації спільних проєктів у сфері іригації та водопостачання.

Повідомлялось, що Ізраїль вивчає можливість участі у проєкті українського уряду щодо зрошення земель загальною площею більше 2 млн гектарів у південних регіонах України (Одеській, Херсонській, Миколаївській областях).

Верховна Рада на засіданні 8 вересня ухвалила за основу законопроєкт №5202-д про створення об'єднання водокористувачів (ОВК).

Аграрний комітет Верїовної Ради рекомендував прийяти у 2 читанні і в цілому у редакції комітету законопроєкт по меліорації земель та створення об'єднання водокористувачів. (№5202-д).


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...