СБУ заморозила виробничий проект найбільшого гірничо-металургійний комбінату України на $150 000 000

Невдоволення Володимира Зеленського діяльністю промислового гіганта в його рідному місті вилилось в блискавичні дії спецслужби.

СБУ під час обшуків у гірничо-металургійному комбінаті "АрселорМіттал Кривий Ріг" вилучила машину безперервного лиття заготовок №3 та окремі елементи обладнання. Проект будівництва 2-х таких машин для потреб підприємства коштує 150 млн доларів, зазначають Патріоти України.

Також силовики вилучили велику кількість ділових паперів, зокрема технічну документацію щодо об'єкта "машина безперервного лиття заготовок №3", первинну бухгалтерську документацію, а також договори із підрядниками комбінату, які залучаються до виготовлення цієї машини. Один із топ-менеджерів "АрселорМіттал Кривий Ріг" зазначив, що машина – незакінчений об'єкт. Про це повідомляє "Громадське".

"Тобто зараз ми не можемо вести роботи, добудувати машину. Інвестиції на стопі, це 150 мільйонів доларів", — зазначив співрозмовник.

Головний юрисконсульт підприємства Артем Філіп'єв записав відеозвернення, у якому розповів, що вчора вранці на територію підприємства прийшли 18 співробітників СБУ, їх супроводжували співробітники Державної служби надзвичайної ситуації, а також Державної служби радіологічного контролю.

"Найбільша увага співробітників СБУ була прикута до документів щодо фінансово-господарських відносин нашої компанії у рамках цього будівництва. Це проект вартістю 150 мільйонів доларів – одна з найбільших інвестицій в економіку нашої країни. І яке відношення він має до екоциду, мені важко зрозуміти", — зазначив Філіп'єв.

За його словами, під час обшуку проводилися заходи радіологічного контролю, зокрема на машині безперервного лиття заготовок №3 проводились виміри радіаційного фону.

"Всі ці виміри, і це зафіксовано в протоколі обшуку, вказують на те, що радіаційний фон знаходиться у межах норми", — сказав головний юрисконсульт "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Він зазначив, що екоцид — "надзвичайно серйозний злочин не просто проти національної безпеки, а й миру та безпеки людства", за який у Кримінальному кодексі України передбачено позбавлення волі на строк від 8-ми до 15-ти років.

Юрисконсульт підприємства підкреслив, що "АрселорМіттал Кривий Ріг", як і раніше, готовий до співпраці з державними органами влади, і що під час обшуків, які закінчилися близько третьої ночі, підприємство надало всі документи та "повне сприяння у зборі інформації, попри навіть численні порушення, допущені під час обшуку". Про які саме порушення йдеться, головний юрисконсульт не уточнив.

"Я хотів би сказати, що, напевно, цей день увійде в історію України. Новою точкою відліку у відносинах між цією державою та інвесторами. Я хочу закликати усіх небайдужих звернути на цю ситуацію увагу", — наголосив Філіп'єв.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...