Серіал "Чорнобиль" став мегапопулярним по всьому світу: Які дівіденди від цього отримає Україна

Кількість туристів має збільшитися на 30 тис. в порівнянні з 70 тис. осіб у 2018 році.

В Україні розраховують, що потік туристів в Чорнобиль збільшиться до 100 тис. у 2019-му році через успіху однойменного серіалу від HBO, передають Патріоти України.

Як повідомляє CNBC, таким чином кількість туристів має збільшитися на 30 тис. в порівнянні з 70 тис. осіб у 2018 році. За словами директора туристичного агентства SoloEast Сергія Іванчука, замовлення на червень, липень і серпень зросли приблизно на 40% після виходу серіалу. У травні 2019 він також побачив на 500 клієнтів більше, ніж у минулому році.

Туристичний сайт Kayak виявив, що попит на авіаквитки в Київ виріс на 18% з моменту виходу серіалу, а додаток Travel Hopper зафіксував збільшення на 8%. "Поп-культура дійсно стимулює багато розмов і натхнення навколо туризму. Це може привести до поїздки, якої раніше не було", - пояснила експерт з подорожей в Hopper Ліана Корвін.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...