Сезон провалено. Туризм повністю зник: Вибухи в Криму змушують російських відпочивальників шукати безпечні курорти, - CNN

Туристичний сезон на тимчасово окупованому півострові Крим фактично провалився через війну, адже люди бояться несподіваних атак. Люди масово виїжджають. Про це йдеться в матеріалі CNN від 27 серпня.

Журналісти зазначають, що понад дев'ять років російських туристів у Криму не хвилювала тема війни, а також що їхній шезлонг розташований на окупованій території. Нині все трохи змінилося.

Останнім часом Кримський півострів зазнає атак із повітря. 25 серпня в Міноборони РФ і зовсім повідомили, що нібито 42 українських дрони намагалися пролетіти до Криму, унаслідок чого почали лунати вибухи.

Також піддавався атакам і незаконно побудований Кримський міст, через який російські туристи їздили до Криму. Усі ці НП триватимуть до того моменту, поки територія знову не опиниться під контролем України.

У зв'язку з цим громадяни РФ змушені переглянути свої плани. Світлана, яка раніше працювала менеджеркою у туристичній агенції, зізнається, що через складну ситуацію з безпекою її діяльність зійшла на нуль. Вона навіть була змушена переїхати з Криму до Санкт-Петербурга.

"Нещодавно знову поїхала туди в надії, що все скоро закінчиться, і вони про щось домовляться, щоб припинити конфлікт. Але я залишилася на чотири місяці і зрозуміла, що найближчим часом нічого не закінчиться", — розповідає жінка.

Журналісти зазначають, що Кримський півострів економічно дуже залежить від сфери туризму, тому влада продовжує закликати народ їздити туди попри атаки. Для цього туроператори та готелі придумали спеціальні знижки по 30%, однак і це не допомагає.

Середня кількість бронювання номерів становила 40%, більша частина з них так і залишилася порожньою.

"Туризм пішов. Минулого року туризму було менше, а цього року він повністю зник. Минулого року туристи скасували бронювання, коли все почалося, а цього року вони навіть не ставили бронь. Я так втомилася від постійних військових літаків над головою, від постійних військових у місті, від поранених, від цих бідних людей, що тікають із переляканими очима, від військової техніки, яка ледь не розчавила мене кілька разів", — продовжила свою розповідь Світлана.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...