Шахраї заманюють українців за кордон та залишають без грошей: Експерт попередив про небезпеку

Українців, які відправляються на заробітки за кордон очікує небезпека - фальшиві агентства з працевлаштування заманюють людей до багатих країн з високою оплатою праці, але в підсумку їх депортують і вони позбавляються грошей, розповів у коментарі УНІАН президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойников, передають Патріоти України.

"Єдине, чим фальшиві агентства заманюють українців - можливість отримувати нереально високі заробітні плати і можливість працювати в країнах, де зазвичай українці не можуть працевлаштуватися легально. Йдеться про країни Скандинавії - Норвегію, Німеччину, Швецію, Швейцарію, Данію", - сказав він.

"Українці платять гроші посередникам, розраховуючи на те, що дуже швидко їх відпрацюють. Але насправді шахраї просто збирають із них гроші, а потім або зникають, а українців депортують або забороняють в'їзд до Європи", - додав експерт. Кількість громадян України, які працюють нелегально, зменшується щороку, розповів Воскобойников.

"Наприкінці 2020 року в Польщі працювало майже 620 тисяч українців, які платили внески і працювали легально. Це майже в 3,5 рази більше, ніж це було в 2015-2016 роках. Тоді тільки 170 тисяч платників було", - пояснив він. Воскобойников зазначив, що саме Польща є країною з найбільшим масовим працевлаштуванням українців.

"Ми можемо сказати, що трудова міграція трохи зменшилася. Але зовсім несуттєво. Говорити, що зараз після ослаблення карантину вона починає рости-ні. Вона залишається приблизно в тих же обсягах, що і в 2019 році", - пояснив експерт.

Президент Асоціації вважає, що виходом із ситуації, коли українців обманюють фальшиві посередники, є законопроект Про захист трудових мігрантів. Документ націлений на боротьбу з шахраями з працевлаштування за кордоном. Він готується до другого читання.

"Поради українцем: не платіть гроші посередникам за працевлаштування та виготовлення візових документів, тому що за це посередники отримують гроші від роботодавців", - сказав він. За його словами, для українця, який все-таки погодиться працювати нелегально, це пряма загроза життю і здоров'ю. "Юридично нелегального працівника не існує. Відповідно, ніхто не подбає про умови праці, здоров'я", - додав Воскобойников.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...