Шанс є! Українцям розповіли, як знизити вартість електроенергії вдвічі

Вартість електроенергії цілком реально знизити вдвічі. Для цього потрібно лише зробити невеликі одноразові витрати і виробити у себе певні звички. Після цього ви з подивом зауважите, що сума в платіжці помітно знизилася, і при цьому ви не сиділи в напівтемряві і не відмовляли собі в перегляді улюблених телесеріалів, передають Патріоти України.

З жовтня тариф на електроенергію в Україні знизили з 1,68 до 1,44 гривні за кВт-годину. Однак таким тарифом можуть користуватися лише ті домогосподарства, які споживають до 250 кВт-год. Експерти енергоринку говорять, що в їхнє число входить близько 80% всіх побутових споживачів. Однак серед решти 20% далеко не всі - зі списку Forbes. Багато хто просто не вміє раціонально витрачати енергоресурси.

Держенергоефективності рекомендує кілька простих способів реально скоротити енергоспоживання

  • Потрібно всюди у квартирі замінити лампочки на енергоефективні.
  • У місцях, в яких ви перебуваєте рідко і недовго (ванна, туалет, коридор) можна поставити датчики руху, які будуть реагувати на вашу появу і вмикати світло лише тоді, коли ви туди увійшли, а після вашого відходу відразу ж його вимикати.

  • Ще одна порада стане в нагоді при покупці нових побутових приладів. Їх потрібно купувати лише класу А та А+. Такі прилади споживать менше енергії.
  • Вимикайте пристрої, якщо ними не користуєтеся. Наприклад, не варто комп'ютеру, який ви включили з ранку, щоби полоскотати собі нерви свіжими новинами, чекати вас із роботи цілий день включеним. Дайте йому теж відпочити від цих новин.
  • Слідкуйте, щоб при зарядці акумулятора (наприклад, мобільних телефонів) вони не заряджалися довше, ніж необхідно.
  • Холодильник і, особливо, морозильну катеру потрібно утримувати в чистоті і стежити, щоб у камері не наростав лід. Крижані нарости підвищують витрату енергії. Не ставте також у холодильник гарячі страви, поки вони не охололи. Це також змушує його працювати з підвищеною витратою електрики.

Найбільшу економію, звичайно, дасть установка двозонного лічильника, який нічне споживання (з 23:00 до 7:00) рахує за вдвічі нижчим тарифом. З установкою такого лічильника ви зовсім нічого не втрачаєте, крім можливих витрат на його установку. Зате, якщо ви привчитеся переносити основне енергоспоживання на нічну пору, то зможете заощадити реально великі суми. Вночі можна змусити працювати пральну машину, заряджати акумулятори, включати електрообігрів приміщення і нагрівати бойлер.

Якщо вдатися до всіх цих способів економії електроенергії, то цілком реально можна знизити вартість електрики вдвічі, а то і більше. При цьому, вписавшись у заповітні 250 кВт-годин, ви ще й будете оплачувати все це за нижчим тарифом.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...