Шантаж Москви прискорює кінець паливної недоімперії: Частка газу РФ у Європі стане мінімальною за 20 років

За підсумками 2022 року Росія зможе задовольнити потреби ЄС у газі лише на 20%, вважають експерти.

Постачання трубопровідного газу з Росії до Європи цього року можуть знизитися на 45%, до менш ніж 80 млрд куб. м. При цьому постачання зріджного природного газу до ЄС зросте, передають Патріоти України.

Такий прогноз озвучило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у доповіді, оприлюдненій у вівторок, 5 липня.Так, частка російського газу в забезпеченні європейського попиту за підсумками 2022 знизиться до мінімальної більш ніж за 20 років - 25%. У 2021 році газ із РФ, за підрахунками МЕА, забезпечував близько 40% потреб Європи.

"За нашим прогнозом, російські трубопровідні поставки до Євросоюзу знизяться більш ніж на 55% до 2025 року порівняно з рівнем 2021 року, при цьому Росія задовольнятиме 20% потреб ЄС у газі", - йдеться у звіті МЕА.

Також експерти прогнозують, що до 2027 року експорт російського газу до Європи знизиться до нуля. "Поточний прогноз схильний до незвичайно великої невизначеності через непередбачувану поведінку Росії", - додали в МЕА.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...