Ще одна проблема: Україні можуть загрожувати аварійні відключення світла через морози, - Шмигаль

На території України можуть виникнути випадки аварійних відключень електроенергії через морози. Ситуація у сфері енергетики складна, але залишається під контролем. Українцям слід економити електроенергію, щоб убезпечитися від позапланових відключень світла. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

Під час засідання Кабміну у вівторок, 22 листопада, він розповів про те, що ситуація в сфері енергетики, як і раніше, залишається складною, проте влада контролює ситуацію. Планові відключення світла тривають, графіки діють.

За його словами, через морози спостерігається зростання споживання електроенергії. Не виключено, що будуть аварійні відключення. "Намагаємося їх знизити в часі, але почалися морози, і ми бачимо, що споживання електрики зростає. Тому, на жаль, в окремих ситуаціях не виключаємо і аварійних відключень", - додав прем'єр. Також Денис Шмигаль закликав українців економити електроенергію, оскільки такі заходи убезпечать населення від позапланових аварійних відключень світла.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...