Ще один "ніж у спину": Банки Грузії та Казахстану не проводитимуть перекази через російську платіжну систему

Нещодавні санкції США відчутно вдарили по фінансовому сектору Росії. Зокрема, через обмеження, низка банків Грузії та Казахстану призупинила перекази через її платіжну систему "Золота Корона", передають Патріоти України.

Про це повідомив голова Національного банку України Андрій Пишний. Він зазначив: за інформацією самих банків, призупинення співпраці зумовлене "додатковими перевірками щодо зв’язку з санкційними особами з метою дотримання міжнародних економічних санкцій".

"Маємо перші результати нещодавнього масштабного пакета санкцій США, які стали особливо відчутні для фінансового сектору РФ. Чекаємо на більше подібних рішень від іноземних фінансових установ", – розповів голова НБУ.

Він нагадав: напередодні Дня Незалежності України США застосували персональні санкції до 400 фізичних та юридичних осіб – російських підприємств та компаній із третіх держав (Китай, ОАЕ та інші). Як повідомив Пишний, до цього переліку партнери включили одразу три російських компанії – одних із найбільших провайдерів програмного забезпечення та ІТ-рішень для банків та фінансового сектору:

  • "Діасофт" – один із розробників Системи передачі фінансових повідомлень Центробанку РФ, щодо якої запроваджено секторальні санкції ЄС;
  • "ЦФТ" – один із найбільших провайдерів ІТ-послуг для фінсектору в рф, співпрацює з Центробанком РФ, є розробником російської платіжної системи "Золота Корона";
  • АТОЛ – постачальник платіжних рішень, виробник pos-терміналів, пов’язаний із сервісом Sigmapay для розрахунків росіян у Туреччині.

"Також ... Міністерство фінансів США рекомендує країнам з обережністю надавати дозвіл будь-якій російській фінансовій установі на відкриття нової філії в їхніх юрисдикціях, адже це може наражати фінансові системи країн на високі ризики в частині санкційного комплаєнсу", – зазначив Пишний.

Ще один "ніж у спину": Банки Грузії та Казахстану не проводитимуть перекази через російську платіжну систему

четвер, 29 серпень 2024, 19:00

Нещодавні санкції США відчутно вдарили по фінансовому сектору Росії. Зокрема, через обмеження, низка банків Грузії та Казахстану призупинила перекази через її платіжну систему "Золота Корона", передають Патріоти України. Про це повідомив голова Націона...

Удар, звідки не чекали: Ще один "союзник" підставив Росію - населення чекає на глобальне зростання цін

четвер, 29 серпень 2024, 18:50

Російські компанії зіштовхнулися з проблемами з обробкою платежів в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Через страх потрапити під вплив вторинних санкцій місцеві банки блокують транзакції за постачання електронних компонентів та споживчої електроніки ...