Ще один удар для Москви: В Австрії таємно розробили документ про відмову від російського газу


Міністр енергетики Австрії Леоноре Гевесслер представила законопроект, який передбачає повну відмову від російського газу до 2028 року. Фактично РФ втратить останнього великого покупця блакитного палива у Європі, передають Патріоти України.

Про це пише газета Kleine Zeitung, у розпорядженні якої опинився цей документ. З нього випливає, що постачальників газу зобов'яжуть надавати докази того, що кожен рік вони збільшують частку палива, придбаного не в Росії. До 2028 року частка неросійського газу в країні має досягти 100%.

У лютому 2024-го частка поставок із РФ у загальному газовому імпорті Австрії становила 87%, тоді як два роки тому цей показник дорівнював 79%. У лютому Гевесслер заявила про плани вивчити варіанти виходу із довгострокових контрактів між OMV та "Газпромом".

Вони діють до 2040 року. Пізніше в OMV заявили, що для відмови від російського газу законодавцям треба створити правову основу, за необхідності компанія зможе постачати споживачам в Австрії на 100% неросійський газ. Як зазначав у березні міністр закордонних справ республіки Александер Шалленберг, Австрія планує до 2027 року повністю відмовитись від російського газу.

В Україні готується підвищення акцизу на пальне: Економіст пояснив наслідки

четвер, 16 травень 2024, 3:25

Підвищення акцизу на дизель та бензин, яке ініціює Кабмін, призведе до закриття бізнесу та підвищення рівня безробіття. Крім того, таке підвищення позначиться на цінах, тож як наслідок, платити більше доведеться всім українцям. Про це заявив голова Асо...

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...