Ще один удар по кишені! Провайдери готуються підвищувати ціни на інтернет - чого очікувати українцям у жовтні

В Україні може здорожчати інтернет. Причина – майбутнє підвищення податків. Річ у тім, що зараз багато провайдерів функціонують за спрощеною системою оподаткування – оскільки це суттєво зменшує витрати на бухгалтерію. Однак їх можуть зобов'язати перейти на загальну систему оподаткування, передають Патріоти України.

Про це повідомляє "Главред". Зазначається: здорожчання слід очікувати з 1 жовтня.

"Окрім того, що додасться ПДВ, суттєво зростуть витрати на бухгалтерію. Тому ми обговорюємо підвищення", – розказав член Інтернет Асоціації України та директор інтернет-провайдера в Краматорську Микола Кучерук.

За його словами, у цьому місті ціни на інтернет зростуть на 10-15% – "через те, що провайдери будуть змушені витрачати кошти на адміністрування податків". Такого самого зростання, за його словами, слід очікувати й у всій Україні.

"У селах, де малоповерхова забудова і послуги надають ФОПи, підприємці будуть змушені наймати бухгалтерів, через що за 1000-2000 абонентів їм, можливо, доведеться підвищувати ціни вдвічі, щоб залишатися рентабельними", – сказав Кучерук.

При цьому він наголосив: може погіршитись і якість інтернет-послуг. Адже невеликим операторам доведеться зосередитись на податках, "а не на наданні інтернету та закупівлі обладнання для його стабільної роботи".

Скільки доведеться платити податків із зарплати та доходу ФОПа

Загалом, за ухваленим у першому читанні законопроєктом про підвищення податків №11416-д, ФОП третьої групи зі щомісячним доходом у 30 тис. грн платитиме на 300 грн більше (військовий збір не платив, а платитиме 1%). Так, зміни передбачають, що:

  • військовий збір зросте з 1,5% до 5%. Наприклад, якщо зараз з доходу в 20 тис. грн військовий збір платиться в розмірі 300 грн, то після підвищення доведеться платити вже 1000 грн;
  • платники єдиного податку на третій групі платитимуть військовий збір у 1% (зараз не платять). Тобто з доходу в 30 тис. грн ФОП третьої групи заплатить 300 грн;
  • ФОПи на першій, другій та четвертій (аграрії) формі єдиного податку платитимуть військовий збір у розмірі 10% від мінімальної зарплати. Станом на зараз це 800 грн;
  • банки заплатять податок на прибуток у розмірі 50%. Це пояснюють тим, що банки змогли отримати фактично аномальні прибутки коштом ОВДП. Небанківські фінансові установи заплатять 25% податку на прибуток.Кабінету міністрів доручать розробити законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування військового збору до спецфонду Держбюджету з метою їх спрямування на потреби фінансового забезпечення сектору безпеки і оборони.
  • Отже, звичайний українець із зарплатою в 30 тис. грн після підвищення військового збору заплатить замість 450 грн (1,5%) 1500 грн (це вже 5%).
  • ФОП третьої групи з щомісячним доходом у 30 тис. грн платитиме на 300 грн більше (військовий збір не платив, а буде платити 1%).
  • ФОП другої групи з доходом в 30 тис. грн щомісячно буде платити на 800 грн більше (військовий збір не платив, а платитиме 10% від мінімальної зарплати).

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...