Ще один удар по кишені: У Мінагрополітики дали прогноз щодо цін на овочі та картоплю

Дуже низьких цін на овочі в Україні цього року не очікується. На вартість впливатимуть витрати на зберігання. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький, повідомляє РБК-Україна з посиланням на дискусію, яку організував Центр економічної стратегії (ЦЕС), передають Патріоти України.

"Ми в принципі по більшості овочевих культур маємо власне забезпечення. Немає перевиробництва, тому і не бачимо мегадешевих цін на овочі, в тому числі на картоплю. Але його достатньо десь по балансу. З точки зору об’єктивної собівартості виробництва ціна спів ставна", - сказав він.

Висоцький заявив, що значного імпорту чи експорту не передбачається, "плюс-мінус ми на рівні з внутрішнім ринком".

"Не буде таких екстрацін, як у 22-му, коли ми різко тимчасово втратили лівобережну частину Херсонщини і Запоріжжя. Але і не буде якихось меганизьких цін, тому що адаптувалися. Виробники розуміють, що споживання знизилося", - додав чиновник.

Висоцький нагадав, що ціни на овочі будуть традиційно підвищуватися до весни через витрати на зберігання. За його словами, електрика буде дорогою, тому вплив витрат буде більшим, ніж попереднього року.

В Україні підвищення податків не уникнути: У МВФ назвали ключову частину програми для України

п’ятниця, 13 вересень 2024, 10:52

Ключовим завданням України у рамках реалізації поточної програми розширеного фінансування (EFF) Міжнародного валютного фонду (МВФ) є мобілізація внутрішніх доходів державного бюджету. Це стосується не лише скорочення витрат та запровадження фінансових ...

Українців попередили, що опалювальний сезон буде найскладнішим за час великої війни: Що потрібно встигнути зробити

п’ятниця, 13 вересень 2024, 10:44

Наступний опалювальний сезон стане найскладнішим за весь час повномасштабної війни. Причина – втрата 9 ГВт потужностей через російські атаки, що перевищує обсяг усієї підконтрольної Україні атомної генерації. При цьому роботи з підготовки країни до зим...