Ще один удар по кишені! В Україні прогнозують подорожчання продуктів через вимкнення електроенергії

Якщо дефіцит електроенергії буде продовжуватись на такому ж рівні як зараз, це призведе до зростання цін, у першу чергу на молочні, м’ясні, хлібобулочні вироби. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, передають Патріоти України.

«Школу підготовки до відключення електроенергії аграрії розпочали ще з осені 2022 року, але зараз ситуація важча, бо маємо серйозні втрати в енергетичній галузі. Особливо це критично в тваринництві. Вся молочно-товарна ферма підключена до генерації, тому що всі процеси — від доїння до зберігання молока потребують електрики. Ферма на 500 голів потребує на 1 годину до 100 кВт, що вимагає значних обсягів дизпалива. Відповідно затратна частина зростає і сьогодні молочка в закупівлі за червень-липень вже зросла на 3-5%. Те саме стосується і переробної галузі» — зазначає Денис Марчук.

За його словами, якщо відключення продовжуватимуться на такому ж рівні й далі це призведе до зростання цін на молочні, м’ясні, хлібобулочні вироби.

Ще один удар по кишені! В Україні прогнозують подорожчання продуктів через вимкнення електроенергії

п’ятниця, 19 липень 2024, 22:30

Якщо дефіцит електроенергії буде продовжуватись на такому ж рівні як зараз, це призведе до зростання цін, у першу чергу на молочні, м’ясні, хлібобулочні вироби. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, передають Патр...

Українців зобов'яжуть платити податок за посилки, дорожчі за 2000 грн: Ось що затвердили в Кабміні

п’ятниця, 19 липень 2024, 21:30

У Кабміні хочуть обкласти податком посилки дорожче за 45 євро (2 041 грн за курсом НБУ) – за винятком тих, що надсилають одержувачу без оплати і вони не призначені для продажу. Відповідна норма міститься у затвердженому Кабміном для подальшого розгляду...