Ще один удар у спину для Кремля: Туреччина закриє протоки для незастрахованих танкерів з російською нафтою, - Bloomberg

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну, з 1 грудня 2022 року Туреччина вимагатиме від вантажовідправників нафти страховку для проходу через Босфор і Дарданелли. Як повідомляє Bloomberg, нові правила пов'язані з дотриманням санкцій ЄС і Великої Британії проти РФ, хоча формально Туреччина до них не приєднувалася, передають Патріоти України.

Як пише видання, для перевізників російської нафти отримання страховки стане проблемою через санкції. "Нове правило набуває чинності з 1 грудня, за кілька днів до того, як Європейський Союз і Великобританія введуть додаткові обмеження на торгівлю з Росією, через що танкерам, що перевозять національну нафту, буде набагато складніше отримати страховку", - йдеться в матеріалі.

ЄС і Великобританія з 5 грудня вводять нові санкції щодо поставок російської нафти, вони стосуватимуться встановлення граничних цін на енергоресурс.

"Це різко вплине на доступність стандартного галузевого страхування... судна як і раніше зможуть отримати покриття галузевого стандарту за умови, що вантажі, що перевозяться, купуються за ціною, яка ще не визначена", — зазначається в матеріалі у зв'язку з тим, що країни G7 мають намір запровадити повне ембарго на перевезення російської нафти - за винятком випадків, якщо вона буде придбана нижче за встановлену ціну. Проте рівень максимальної ціни для російської нафти ще не визначено.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...