Ще те видовище: З Херсону по Дніпру та Прип'яті доправили до Білорусі частину реактора вагою 176 тонн (фотофакти)

Судна “Білоруського річкового пароплавства” доставили на причал Мозирського НПЗ верхню частину реактора установки каталітичного крекінгу масою 176 тонн. Подорож в 1100 км від порту Херсон до Мозиря великогабаритний вантаж подолав по Дніпру і Прип’яті, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЦТС.

На причал ВАТ “Мозирський НПЗ” в районі селища Стрільськ прибув складу судів БРП з буксирного теплохода БТ-0701 (проект 570В) і несамохідної баржі-майданчика Р-0550 (проекту 775А) з великогабаритним обладнанням для нафтопереробного заводу — верхню частину реактора R-2001 установки каталітичного крекінгу в зборі з райзером і пересипними трубами.

Верхня частина реактора R-2001 була виготовлена компанією Walter Tosto. Вага верхньої частини реактора склала 176,0 тонн, його довжина – 22,8 метра, висота – 5,4 метра, ширина – 5,0 метра.

Устаткування повантажили на судна пароплавства в порту Херсон, куди воно прибуло з порту Ортона (Італія) на судні Starlet. Воно було доставлено 24 вересня і подолав 1100 кілометрів по річках Дніпро і Прип’ять за 13 діб.

Перевантаження верхньої частини реактора провели 11 вересня в Херсонському морському торговому порту двома плавучими кранами вантажопідйомністю 170 і 70 тонн. 17 вересня в Київському річковому порту баржу-майданчик передали буксирному теплоходу БСП.

Додатковою складністю при транспортуванні став низький рівень води в Прип’яті — він був нижче причалу, через що треба було облаштування дамби, закачування води в затон для підходу баржі та відкачка води із затону до необхідного рівня. Після цього трюми баржі заповнили водою до необхідного рівня, щоб вирівняти палубу і причал. Після цього частина реактора була розкріплена і викочена тягачем Ро-Ро.

Термін походить від англійського roll-on / roll-off (Вкочує-закочує) і має на увазі навантаження або вивантаження вантажу без допомоги вантажопідйомних засобів. Під час вивантаження під вантаж заводиться тягач, на якому вантаж викочують на причал.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...