Ще трохи кінця "епохи бідності" від монополістів при мовчазній згоді влади: Підвищення тарифу на доставку газу, що відомо

Українців чекає не тільки підвищення ціни на газ для домогосподарств, а й збільшення цін на транспортування газу.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), до січня має встановити нові тарифи для операторів газорозподільних систем (облгазів), які можуть бути набагато вищими за ті? що є зараз. Про це розповів очільник «Оператора ГТС України» Сергій Макогон, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Інтерфакс-Україна».


За словами чиновника, в тарифі облгазів на сьогодні передбачена ціна для закупівлі газу на виробничо-технологічні втрати — 7,4 грн / куб. м, а ціна газу на ринку вже 21 гривня. Якщо цю ціну закласти в тариф, то це дасть значне зростання тарифів на розподіл газу для населення.

Макогон заявив, що при закладеній ціні газу по 7,4 грн / куб. м облгази не зможуть купити й забезпечити себе необхідним обсягом палива та відбиратимуть його з магістральних мереж.

Ціна на газ в Європі за результатами сьогоднішніх торгів перевищила 710 доларів за тисячу кубометрів. Це новий рекорд на європейському газовому ринку, передає «РБК-Україна» з посиланням на дані сесії Лондонської біржі ICE.

Вартість жовтневого ф'ючерсу на хабі TTF у Нідерландах в п'ятницю на піку торгів досягла позначки в 710,07 доларів за кубометр, або 58 євро за МВт / год за поточним обмінним курсом євро до долара.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...