Щільна порода віддає більше тепла: Які дрова найкраще купувати і як можна їх зекономити

Ціна на блакитне паливо та його транспортування кусається, тож все більше споживачів переходять на альтернативні методи опалення своїх осель - встановлюють дров'яні котли, передають Патріоти України.

Зазвичай роблять це влітку, аби бути готовим до початку холодів. Вінничанин Борис Петрук поділився лайфхаками використання дров, аби їх якнайдовше вистачало.

«За зиму на опалення хати я витрачаю 10−12 складометрів дров. Це все залежить від розмірів будинку та необхідного господареві температурного режиму. Дрова — це те паливо, яке відновлюється. Тут є ще один позитивний момент: попіл після спалених дров — це відмінне добриво для рослин і прекрасний засіб для боротьби зі шкідниками, — розповідає господар. — А якщо дотримуватись кількох правил, то дров вистачатиме надовше.

Насамперед їх потрібно правильно закласти у котел. Якщо пірамідкою, то вони стрімко згорять. Я раджу перший ряд викласти рівно, а в другому кожну дровину зміщувати у будь-яку сторону на 10 сантиметрів, щоб вийшов виступ. І так у наступних рядах. А з краю останнього виступу потрібно покласти трохи паперу і запалити.

Від того, яка порода дерев застосовується, залежить і віддача тепла, і період горіння. Щільна порода віддає більше тепла — це акація, дуб, береза, ясен. М'яка розколюється на вугілля і швидко згасає".

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...