Що буде з доларом найближчими тижнями: Експерт назвала ймовірний курс

Продавці долару намагаються наблизити курс до позначки в 41 гривню, зараз він утримується на рівні 40,30-40,60 гривень. Про це розповіла 24 каналу директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Анна Золотько, передають Патріоти України.

Вона прогнозує, що в найближчі тижні курс коливатиметься в межах 39-41 гривень за долар. "Одним із стабілізуючих факторів стала активізація банків за пропозицією купівлі іноземної валюти за безготівкову гривню за "депозитною" схемою, що нещодавно відкрилася Національним банком. Цей канал купівлі валюти є досить хорошою альтернативою для невеликих сум за рахунок істотно меншого курсу покупки", - говорить експерт.

За словами Золотько, на безготівковому ринку баланс валютних інтервенцій НБУ залишається негативним. Протягом другого тижня серпня чистий продаж регулятором валюти на міжбанку склав $428 мільйонів. "Це на $50 мільйонів менше, ніж за тиждень до того, і значно менше показників червня-липня, проте дефіцит іноземної валюти в безготівковому сегменті залишається стійким. І поки я не бачу потенціалу для зміни цього тренда", - зазначила директор.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...