Що буде з доларом найближчими тижнями: З'явився новий прогноз щодо курсу валют

Навряд чи варто побоюватися того, що курс долара у вересні різко злетить. Серйозного та стабільного зростання курсу не відбудеться. Такий прогноз зробив економічний експерт Олег Пендзин, назвавши причини недавнього незначного зростання курсу, передають Патріоти України.

На його думку, дане збільшення вартості долара було викликано дефіцитом готівкової валюти при зростанні попиту населення на неї. Пояснюється ситуація, що склалася, наближенням зими і опалювального сезону.

"З наближенням зими все більше українців стали купувати опалювальні та обігрівальні прилади на випадок проблем з теплом і світлом. Бізнес почав нарощувати їх імпорт, на що знадобився долар. Тобто, його курс знову штовхає вгору підвищений попит", – зазначив експерт. Він упевнений, що цей фактор буде нести тимчасовий характер, а тому не варто побоюватися подальшого зростання курсу долара.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...