Що буде з економікою України після війни: Агентство S&P оцінило наслідки

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings зазначає високий рівень невизначеності стосовно масштабів, результатів та наслідків російсько-української війни. Про це йдеться в повідомленні на сайті агентства, передають Патріоти України.

Агентство S&P відзначає, що навіть якщо економіка України почне відновлюватися, вона навряд чи досягне довоєнного рівня до 2027 року через значні збитки, завдані війною. "Ми очікуємо підвищення нашого довгострокового рейтингу FC України після завершення очікуваної реструктуризації боргу FC. Ми також можемо підвищити рейтинги в малоймовірному випадку, якщо Україна відновить виплати за дефолтними облігаціями замість реструктуризації боргу," – йдеться у повідомленні.

Реструктуризація боргу відбувається на фоні значного економічного та фінансового тиску, спричиненого російською агресією. Російські війська контролюють близько 15% території України, що складає 8-9% її довоєнного ВВП. Майже третина населення переміщена, а близько 15% стали біженцями. Аналізуючи ситуацію, фахівці агентства попереджають, що ризики війни можуть зберігатися ще деякий час, незалежно від тривалості конфлікту.

В Україні будуть урізати деякі бюджетні витрати: Чи вдасться цим замінити підвищення податків

середа, 7 серпень 2024, 11:22

Щоб закрити дірку в бюджеті на 500 млрд грн, влада урізатиме деякі бюджетні витрати, які фінансуються коштом міжнародної допомоги. Однак через те, що ці гроші країна не може використовувати для військових цілей, отримати в такий спосіб велику суму не в...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...