Що буде з гривнею найближчим часом: Фурман пояснив, чи є ризики

Останніми тижнями українці спостерігають коливання гривні по відношенню до долара в той чи інший бік. У цілому за місяць гривня навіть посилювалась.Про це розповів член Ради НБУ Василь Фурман в ефірі телемарафону 17 листопада, передають Патріоти України.

"Те, що ми спостерігаємо сьогодні на ринку, наприклад, протягом останнього місяця, ми можемо бачити просто коливання гривні по відношенню до долара в той чи інший бік. Зокрема, якщо ми говоримо про крайній місяць, то гривня навіть посилювалась. Що стосується готівкового ринку, то там курс в принципі ринковий і до цього був. Ми бачимо – гривня посилюється. Разом з тим, в окремі дні гривня може частково на 5 копійок, на 10 копійок послаблюватися по відношенню до долара", - зазначив він.

Фурман нагадав, що Нацбанк неодноразово говорив про те, що гривня може коливатися. "В цілому, якщо говорити про короткострокову перспективу, то ситуація на валютному ринку є стабільною та контрольованою. Якихось великих ризиків я як експерт не бачу взагалі зараз", - резюмував він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...