Що буде з курсом долара до кінця 2019 року: Вісім знакових прогнозів

Зміцнення гривні зупинилося, так як Мінфін перестав продавати 5-річні держоблігації, які користувалися високим попитом у нерезидентів. Однак, поки немає і різких причин для падіння нацвалюти, передають Патріоти України. Пропонуємо до уваги ключові прогнози:

Міжнародне рейтингове агентство S & P — 27 грн / $

Агентство очікує, що новий уряд України продовжить реалізовувати макроекономічні реформи.

Міжнародний валютний фонд — 26,75 грн / $

У МВФ при перерахунку ВВП України для 2019 року МВФ використовували середньорічний курс 26,75 грн / $.

Дослідницький центр Oxford Ecоnomics — 26,7 грн / $

«Сильний мандат нового уряду, більш чіткі зобов’язання з проведення реформ і кроки по ослабленню напруженості у відносинах з Росією сприяють відновленню економіки», — йдеться в звіті Oxford Economics.

Міжнародний інвестиційний банк Morgan Stanley — 26,5 грн / $

«Оскільки перспектива земельної реформи стає більш визначеною, ми підвищуємо наш прогноз зростання економіки і курсу гривні. Тепер очікуємо зростання ВВП на 3,2% в 2020 році з подальшим прискоренням до 3,6% ВВП в 2021 році. Ми також прогнозуємо курс 26,5 грн / $ на кінець 2019 року і 27,5 грн / $ до кінця 2020 го «, — відзначають аналітики банку.

Кабінет міністрів — 26,3 грн / $

Згідно з консенсус-прогнозом Мінекономрозвитку, середньорічний обмінний курс гривні до долара складе 26,3 грн / $.

Citibank Україна — 26 грн / $

«Що стосується курсу гривні, на нього впливають притоки інвестицій в держоблігації. В цілому ми очікуємо, що до кінця року вартість долара дещо зросте і складе 26 гривень «, — сказав голова правління Citibank в Україні Олександр МакУортер.

Райффайзен Банк Аваль — 26 грн / $

«Позитивний вплив надають, зокрема, сприятлива кон’юнктура на товари українського експорту, низькі світові ціни на нафту і природний газ, зростання перерахувань від трудових мігрантів, зниження градуса торгового конфлікту між США і Китаєм». — сказав старший макроекономічний аналітик Райффайзен Банк Аваль Михайло Ребрик.

Міжнародний інвестиційний банк JP Morgan — 25 грн / $

Серед ризиків для економіки України аналітики JP Morgan відзначають суди по Приватбанку, узгодження нової програми з МВФ.

Джерело: НВ

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...