Що буде з субсидіями після зміни тарифу на світло: У Мінсоціполітики зробили заяву


Посадовиця зазначила, що тим, хто вже отримує допомогу від держави, розмір субсидії автоматично буде перераховано після підвищення тарифу. Про це пише "Еспресо".

"Вже з січня 2023 року в нас субсидії повністю цифралізовані. Нарахування виплат здійснює Пенсійний фонд, який має дуже потужну ІТ-систему. Якщо тарифи будуть підвищені, то для всіх тих родин, які мають субсидії сьогодні, ми самі автоматично ці субсидії перерахуємо. Гроші для цього є і будуть", – наголосила Марчак.

За словами заступниці міністра, субсидії зможуть отримати й ті родини, які після підвищення тарифів на електроенергію відчують, що суми у платіжках стали непосильними. Для цього необхідно подати відповідну заяву до Пенсійного фонду.

"Розроблені зручні інструменти – це так звана спрощена заява на субсидію. Заходьте на сайт "Дії" чи на сайт Пенсійного фонду, потім до електронного кабінету, де онлайн можна подати коротеньку заяву. Решту ми зробимо самі, як держава. І ми будемо призначати субсидії всім, хто їх потребує", – запевнила Дарина Марчак.

Важливий крок: Переселенцям планують надавати субсидії на оренду житла

понеділок, 8 липень 2024, 12:49

Уряд планує надавати субсидії на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щоб зменшити їхнє фінансове навантаження. Наразі документ винесено на обговорення серед представників влади, депутатів та громадськості, після чого його розгляне уряд,...

В Україні частково скасували графіки відключень на 8 липня: Чого чекати

понеділок, 8 липень 2024, 10:27

З 10:30 до 14:00 обмеження скасовані для всіх областей, заявили в "Укренерго", передають Патріоти України.