Що буде з тарифом на електроенергію взимку: У Міненерго розповіли, чого чекати українцям

В Україні опалювальний сезон 2023/2024 пройде без підвищення тарифу на електроенергію. Як мінімум до березня наступного року не підвищуватимуть вартість струму. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Галущенко зазначив, що рішення щодо підвищення тарифів для населення було "важким". "Ми виходили з того, що всі розрахунки показували, що система ми не зможемо відновитися максимально до наступної зими і провести наймасштабнішу ремонтну кампанію і підтримати генерацію", - заявив міністр.

Міністр повідомив, що навіть після підвищення розміру тарифу пільговий. "Бо сьогодні ринкова ціна або реальна ціна як мінімум вдвічі більша. У будь-якому випадку держава дотує цей тариф і його дотуватиме", - сказав він. "Це той тариф, який має забезпечити нам виживання", – розповів Галущенко.

Новий тариф діятиме до 31 грудня 2023 року. "Ми поки що не плануємо чергове збільшення тарифу. Ми дуже сподіваємося, що з цим тарифом пройдемо весь опалювальний сезон", - додав міністр.

Водночас він зазначив, що передбачати щось важко, оскільки минулого року щоденні ракетні атаки на енергосистему розпочалися 10 жовтня та тривали до 9 березня. "На сьогоднішній день планів чергового перегляду ми не маємо", - сказав Галущенко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...