Що чекає на економіку України у 2019 році: У НБУ дали прогноз

Економіка України у 2019 році розвиватиметься повільнішими темпами, ніж у 2018. Попри це, продовжить вихід з кризи, повідомляють Патріоти України.

Як зазначив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, зростання економіки сповільниться до 2,5% замість 3,3%. Проте Україна зможе вийти з жорстокої кризи 2014 року.

Він наголосив, що не всім країнам вдається вийти з кризи, але позитивні зміни можна простежити. Також він зауважив, що економіка України не може зростати на 8-12% на рік.

Передумовами розвитку є детінізація і структурні реформи. Вони навряд чи дадуть стрибок з 3% відразу до 10%. Але якщо говорити про сьогоднішню економічну модель, то 3,5% зростання – наш максимум, – підкреслив заступник голови НБУ.

До слова, очільники Міжнародного валютного фонду заявили, що світ чекає на ще одну фінансову кризу. Не меншу за розмахом, ніж та, яка похитнула всіх у 2008 році. Про це ж говорять і у Світовому банку.

Джерело: LIGA.net

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...