Що придбати та зробити перед відключенням: Як українцям підготуватися до вимкнень електроенергії

Готуючись до відключень світла в Україні, слід переконатися, що у вас є ліхтарик, свічки, батарейки, лампочки, світлодіодні лампи. Також необхідно подбати про зарядку повербанку для гаджетів. Про те, як слід готуватися до вимкнень електроенергії - розповість OBOZ.UA, передають Патріоти України.

Якщо у вас є можливість, запасіться акумуляторними або сонячними батареями, іншими пристроями, що дозволять заряджати життєвонеобхідну техніку. Можна придбати дизельний чи бензиновий генератор, однак їх можна використовувати лише поза домом.

При цьому не запускайте генератор у будинку чи гаражі, не підключайте його до домашньої електричної системи. Не завадить придбати спеціальні пристрої, які захищають ґаджети від перепадів напруги, що часто трапляється під час відключень електроенергії.

Завжди тримайте зарядженим свій мобільний телефон і майте напохваті запас батарейок. Подбайте, аби рахунок мобільного був завчасно поповнений.

Утепліть своє житло, вікна, вхідні двері. Варто обробити герметиком шпарини у вікнах, використати ущільнювач, аби запобігти втраті тепла. Таку ж процедуру варто провести і з вхідними дверима.

Щоб зберегти їжу холодною, якщо світло зникне надовго, придбайте лід або заморозьте пластикові контейнери з водою. Зауважимо, що більшість продуктів, які потребують охолодження, можна безпечно зберігати в зачиненому холодильнику близько чотирьох годин. Водночас заповнена морозильна камера зберігатиме температуру близько 48 год. У разі зникнення електроенергії бажано відчиняти холодильник і морозильну камеру якомога рідше та на якомога менший час.

Підготуйте їжу тривалого зберігання, швидкого приготування, сублімовану їжу на кілька днів. Запасіться продуктами, які не потребують термічного оброблення – консерви, крекери, хлібці та ін.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...