Що робити, якщо в трудовій книжці зазначено не весь стаж: Поради для українців

Якщо у трудову книжку не внесли запис про робочий стаж або припустилися неточності, помилку можна виправити, виконавши кілька умов. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр", передають Патріоти України.

На "гарячу лінію" ПФУ звернувся пенсіонер із Києва Микола Володимирович. Чоловікові не зарахували два роки стажу, коли він у 90-х роках минулого століття працював на спільному українсько-словацькому підприємстві. Від неточності у трудовій книжці пенсіонер не може тепер отримати виплати, на які має право. Помилку чоловік помітив через два дні, її відразу виправили, поставили дві печатки, зробили напис "Виправленому вірити", але в Пенсійному фонді кажуть, що цього недостатньо.

"Якщо виправлення зроблено з порушенням законодавчих норм, тоді ми безсилі. В такому випадку треба знайти двох свідків, які працювали з вами і мають правильно оформлені трудові книжки. Якщо ж таких людей немає, то вирішити питання позитивно навряд чи вдасться", - прокоментувала ситуацію заступниця директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...