Що ж це коїться!? Долару передрікають подальше падіння відносно гривні

Після того, як на міжбанку на початку п'ятничних торгів долар опустився нижче 24,7 грн, він повернувся до рівнів, на яких не був з кінця січня 2016 року.

Курсове співвідношення гривня / долар в Україні продовжує плавно знижуватися. Протягом наступного тижня ця тенденція збережеться, передають Патріоти України.

За словами аналітика «Альпарі» Вадима Іосуба, в останні дні ринок отримав очевидне підтвердження заяви НБУ про те, що він не збирається захищати ніякі конкретні рівні курсу. «Регулятор продовжує купувати валюту на ринку для поповнення резервів, але це не завадило долару завдяки ринковій тенденції опуститися нижче 25 грн. Після того, як на міжбанку на початку п'ятничних торгів долар опустився нижче 24,7 грн, він повернувся до рівнів, на яких не був з кінця січня 2016 року», - заявив аналітик.

Іосуб прогнозує, що на міжбанку долар може торгуватися через тиждень близько 24,6 гривень, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 24,3 / 24,6 гривень.

Джерело: РБК-Україна

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...