"Щоб було зрозуміло": Експерт пояснив, скільки на добу не буде світла взимку в Україні

Впродовж опалювального сезону в Україні працюватимуть графіки стабілізаційних вимкнень, які матимуть три-чотири черги вимкнень, передають Патріоти України.

"Взимку, впродовж опалювального сезону, коли температура буде нижче нуля, небаланс енергетичної системи буде такий, що ми матимемо графіки стабілізаційних вимкнень. І ці графіки матимуть три-чотири черги вимкнень. Щоб було зрозуміло, це приблизно 12 годин плюс-мінус дві години вимкнень електричної енергії на добу", - розповів енергетичний експерт Геннадій Рябцев в інтервʼю УНІАН,.

Експерт пояснив, що такі сценарії базуються на прогнозованому дефіциті в енергетичній системі. Він може трохи збільшитися, якщо атаки на енергетику будуть частішими, або зменшитися, але дефіцит все одно залишиться.

"Тому так, буде дефіцит електричної енергії в опалювальному сезоні. Але він не буде більшим аніж той, що ми бачили в червні-липні цього року", - додав Рябцев.

НБУ ввів обмеження переказів грошей з картки на картку: Коли почнуть діяти і яка сума

середа, 28 серпень 2024, 9:37

З 1 жовтня 2024 року Національний банк тимчасово, на пів року, встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб "з картки на картку" (також відомі як P2P, C2С). Про це повідомляє НБУ, передають Патріоти України.Ліміт діє лише на су...

"Щоб було зрозуміло": Експерт пояснив, скільки на добу не буде світла взимку в Україні

середа, 28 серпень 2024, 8:49

Впродовж опалювального сезону в Україні працюватимуть графіки стабілізаційних вимкнень, які матимуть три-чотири черги вимкнень, передають Патріоти України. "Взимку, впродовж опалювального сезону, коли температура буде нижче нуля, небаланс енергетичної ...