Щоб не купувати сировину у Росії: В Україні будуватимуть дороги зі шлаку

Кабінет міністрів дозволив використовувати металургійні шлаки та золи в дорожніх роботах. Рішення було прийнято на засіданні уряду 4 грудня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.Бізнес.

За словами глави міністерства Владислава Криклія, вже напрацьована база нормативно-технічних документів, які враховують європейський досвід в цьому питанні. Зокрема, це дозволить замістити імпорт бітуму з Росії та заощадити під час будівництва доріг, зазначають у відомстві.

“Ці норми регламентують вимоги до технологічних процесів і складовим дорожнього бетону, головною з яких є застосування виключно високоякісного портландцементу, а також безпосередньо металургійних шлаків”, – сказав він.

Крім того, згідно з рішенням Кабміну, тепер на тендерах по ремонту та будівництву доріг буде враховуватися не тільки критерій запропонованої ціни, а й заходи щодо захисту навколишнього середовища з питомою вагою не менше 10%.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...