"Шкода переважає суспільний інтерес": Податкова приховує податки, сплачені Telegram до бюджету України

Державна податкова служба не розкриває суми податків, які сплатили компанії «Телеграм месенджер інк.» і «Телеграм груп інк.», оскільки «шкода від надання такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні». Про це йдеться у відповіді на запит «Детектора медіа», передають Патріоти України.

У відповіді на запит зазначено, що розголошення цієї конфіденційної інформації «може призвести до створення потенційної можливості для окремих зацікавлених сторін вплинути на ділову репутацію вказаних платників шляхом викривлення отриманої інформації або їх дискредитації».

«Розголошення такої інформації може завдати шкоди фінансово-господарській діяльності, призвести до погіршення їх економічного добробуту та шкода від надання такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні», – йдеться у відповіді ДПС на запит.

Як зазначив виконавчий директор громадської організації «Інститут постінформаційного суспільства» Дмитро Золотухін, під номером 880000425 у базі зареєстровано компанію під назвою «Телеграм месенджер інк.» Реєстрація відбулася 16.01.2020. А під номером 880000411 – «Телеграм груп інк.».

Все тільки починається? У ДТЕК попередили про збільшення періодів вимкнення світла в Україні

п’ятниця, 28 червень 2024, 7:30

Пікове споживання електроенергії в Україні очікується у липні-серпні. Періоди вимкнення світла збільшаться. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передають Патріоти України. Навантаження на енергосистему збільш...

В Україні дефіцит електроенергії зберігатиметься ще довго: Чому впроваджуються графіки

п’ятниця, 28 червень 2024, 6:44

Через значний дефіцит електроенергії, спричинений масованими обстрілами енергетичних об'єктів та спекотне літо, українські енергетики змушені застосовувати графіки погодинних відключень. Україна втратила більше ніж 9 гігаватів потужностей, що еквівален...