Шмигаль визнав, що зима буде складною для України та розповів про майбутні тарифи

Кабмін не планує змінювати комунальні тарифи до кінця майбутнього опалювального сезону. При цьому там констатують: зима 2022/2023 буде для України складною. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

"До кінця наступного опалювального сезону жодних змін тарифів не відбудеться. Ми це задекларували, ми цього дотримуватимемося. Це важливо. Люди мають бути впевнені, що спокійно пройдуть цю зиму", – підкреслив він.

Прем'єр зазначив: наразі у сховищах України є 10 млрд кубів газу. При цьому міністерству енергетики та "Нафтогазу" "поставлено завдання закачати 19 млрд кубів до початку опалювального сезону".

Водночас, констатував він, враховуючи війну, враховуючи те, як Росія поводиться щодо України та Європи, влада "не чекає легких рішень і легкого проходження цього опалювального сезону". У якості виходу із ситуації він запропонував українцям переорієнтуватися на альтернативні джерела тепла.

"Хто зараз поспішає переорієнтуватися на альтернативні джерела, хто встигає підготувати та утеплити свої будинки – це правильний рух, правильні підходи. При цьому хочу запевнити, що держава виконувала і виконуватиме свої зобов'язання", – сказав Шмигаль.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...