Шоковому удару бути? В Україні злетять ціни на комуналку через вимоги МВФ

В Україні допускають поступове підвищення тарифів на комунальні послуги для населення у воєнний та післявоєнний періоди. Про це йдеться у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом, передають Патріоти України.

"Потенційні заходи реформ, як тільки дозволять умови, включають додаткове поступове підвищення тарифів", - йдеться у нагадуванні.

Підвищення тарифів будуть впроваджувати задля отримання можливості відновлення та посилення конкуренції на оптових та роздрібних ринках газу, зокрема і після закінчення війни в Україні.

"Забезпечення стійкості системи та скорочення квазіфіскальних зобов'язань вимагатиме поступового підвищення тарифів на газ та електроенергію з метою відшкодування витрат, при цьому виділяючи адекватні та цілеспрямовані ресурси для захисту вразливих домогосподарств", - пояснюється у документі.

Кабінет міністрів України планує прийняти дорожню карту, яка дозволить поступово лібералізувати ринки газу та електроенергії із планом реалізації, де будуть терміни на період після закінчення воєнного стану.

Якщо ніколи офіційно не працювали: Українцям пояснили, чи можуть вони отримати пенсію від держави

понеділок, 21 жовтень 2024, 12:52

Українці, які не мають достатнього стажу для виходу на пенсію за віком або взагалі ніколи не працювали, не залишаться зовсім без допомоги від держави. Таким людям призначається соціальна пенсія без стажу. Однак вони мають досягти певного віку та відпов...

В Україні пенсію в 60 років отримають не всі: Що треба знати

понеділок, 21 жовтень 2024, 12:28

У 2024 році для виходу на пенсію у 60 років потрібно мати не менше 31 року страхового стажу, і ці вимоги зростатимуть до 2028 року. Якщо стажу не вистачає, його можна докупити або отримати грошову допомогу замість пенсії, передають Патріоти України. OB...