Шоковий удар: Гончаренко розніс законопроєкт щодо збільшення податків в Україні і пояснив, що він означає

Нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко заявив, що ухвалений у першому читанні законопроєкт про збільшення податків означатиме зменшення доходів українців. Про це він сказав в кулуарах Ради, передає кореспондентка Еспресо Тетяна Голунова, передають Патріоти України.

"241 голос, з яких більше ніж 20 голосів – це ОПЗЖ. А що воно передбачає? Суттєве збільшення податків, можна сказати, радикальне, з 1,5% військового збору до 5%, запровадження податків, збільшення податків для ФОПів... Фактично це буде означати зменшення доходів українців, це раз", - висловився Гончаренко.

По-друге, підвищення податків для ФОПів означатиме підвищення цін, а також закриття частини малих підприємств.

"І так уже цього року 100 тис. нових підприємців закрилися. Колосальна насправді цифра. Треба розуміти, що кожне мале підприємство - це не тільки сам підприємець, але і його родина або її, і це все буде величезний удар по добробуту українців", - додав нардеп.

При цьому він зазначив, що йому важко спрогнозувати, до чого це призведе з погляду надходжень до бюджету.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...