​Шведська Volvo працює над новим електричним кросовером. Коли чекати в Україні?

Шведський автовиробник Volvo працює над абсолютно новим електричний кросовером. Модель із внутрішнім позначенням V546 побудують на новій платформі. Вона отримає дизайн у стилі першого електромобіля марки – Volvo XC40 Recharge (на фото) , зазначають Патріоти України.

Як повідомляє видання Automotive News з посиланням на власні джерела у Volvo, новий кросовер займе місце між компактним XC60 та найбільшою моделлю компанії – XC90.

Новинка стане на конвеєр на початку 2025 року. Скоріш за все, з’явиться нова модель і в Україні, адже останнім часом Volvo активно розвиває електричний напрямок у нашій країні. В українських автосалонах вже продається перший серійний електрокар шведів – субкомпактний кросовер Volvo XC40 Recharge. Також у найближчому майбутньому має з’явитися і C40 Recharge. На відміну від XC40, ця модель не має аналогів з двигуном внутрішнього згоряння. Тобто, це перша повністю електрична модель Volvo.

Раніше Volvo заявила, що має намір до 2025 року електрифікувати половину свого модельного ряду. А до 2030 року повністю відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння. Майбутніх наступників нинішніх моделей S60/V60 та S90/V90 теж переведуть на електрику.

А ось від випуску седанів та універсалів компанія поки що не відмовиться, хоча про такі плани теж заявляли інсайдери.

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...

Російський губернатор попросив у Китаю завод електроніки в обмін... на продукти

четвер, 16 травень 2024, 23:16

Губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував губернатору китайської провінції Хейлунцзян Лян Хуейлін відкрити в Єкатеринбурзі завод з виробництва мікроелектроніки. Натомість глава регіону пообіцяв відправляти до Китаю харчову продукцію ...