Sikorsky Challenge: Луцький "Мотор" отримає держпідтримку для реалізації важливого конкурсного оборонного проекту у авіагалузі

Луцький завод "Мотор"

Перший конкурс оборонних технологій “Sikorsky Challenge”, який проходив в “Київському політехнічному інституті ім. І. Сікорського”, завершився. Як повідомила прес-служба “Укроборонпрому”, з 132 проектів було відібрано 32, які виявилися найбільш корисними та інноваційними в оборонній сфері, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Крила".

Для розвитку переможних розробок було підписано 42 протоколи, які передбачають надання всебічної підтримки в реалізації інновацій з боку підприємств “Укроборонпрому”, Збройних Сил України, Держслужби спецзв’язку і захисту інформації та “Науково-технічного центру “НіГрі”.

Зокрема, “Луцький ремонтний завод “Мотор”, буде співпрацювати за кількома проектами, які спрямовані на підвищення міцності сплавів і інших матеріалів, які використовуються в авіаційній галузі.

Зокрема, буде реалізований проект по лазерному зміцненню поверхневих шарів лопаток газотурбінних двигунів, розроблений в Запорізькому національному університеті Василем Гіржоном та Олександром Смоляковим.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...