Сім мільярдів "Газпрому" на вітер: 20 свердловин виявилися порожніми, для "Сили Сибіру" немає газу

Проблема у "Газпрому" виникла з Чаяндінським родовищем, яке вважалося одним з найбільших в РФ за величиною видобутих запасів.

Російський енергетичний гігант "Газпром" спіткав черговий провал. Про нього розповів впливовий російський Telegram-канал "Кремлівський мамковед", передають Патріоти України.

Проблема у "Газпрому" виникла з Чаяндінським родовищем, яке вважалося одним з найбільших в РФ за величиною видобутих запасів. Из-за спешки и халатности, геологоразведка и разработка Чаяндинского месторождения была проведена с многочисленными нарушениями. Ошиблись с тестами горной породы и с буровым раствором", - розповів ресурс.

Він уточнив, що "Газпром" пробурив 20 свердловин, на що витратив близько 7 мільярдів рублів, а ті виявилися порожніми. "Скважины... должны были принести в перспективе ₽334 млрд просто не дают газ", - зазначив "Кремлівський мамковед".

Він констатував, що під загрозою опинився єдиний стабільний канал експорту газу, який мінімально залежить від санкцій США. Мова про газопровід "Сила Сибіру", для якого Чаяндінське родовище є основною ресурсною базою. Даний провал, зазначив Telegram-канал, ще більше посилив і так критичне після поразки з Україною становище. "Из-за систематической халатности теряются не только сотни миллиардов рублей, но и геополитические победы", - поскаржився ресурс.

читайте подробнее на сайте "Диалог.UA": https://www.dialog.ua/business/202079_1582754024

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...