Сімейне декларування. Держава готує для українців фінансову пастку - що треба знати і до чого готуватися

Сімейне декларування, яке хочуть запровадити в Україні, може виявитися не благом, як обіцяє влада, а фінансовою пасткою для багатьох сімей. Воно може призвести до збільшення податків і скорочення або взагалі скасування субсидій, передають Патріоти України.

Таку думку висловлює багато аналітиків, які встигли ознайомитися із законопроектом № 6539 "Про домогосподарства (домоекономіку)" авторства нардепа Галини Третьякової. Зокрема, про підводні камені нового законопроекту висловився аналітик TeleTrade Сергій Родлер.

Нагадаємо, влада пропонує запровадити сімейне декларування, в якому б українці, що проживають разом і ведуть спільне господарство, звітували про всі свої доходи. Причому ці люди не обов'язково мають бути прописані за однією адресою – достатньо лише фактичного спільного проживання.Пропонований законопроект нібито має допомогти сім'ям із дітьми отримувати податкові пільги та взагалі знизити податкове навантаження на сімейний бюджет. Однак Родлер вважає, що таке можливе лише в ідеалі. А насправді, влада хоче загнати українців у нову податкову пастку. І найголовніше – позбавити можливих субсидій на оплату ЖКГ та інших соціальних виплат. Адже не секрет, що багато членів сімей виписалися зі своїх квартир заради того, аби мати змогу отримувати субсидію.

"Виходить, що йдеться радше про урізання виплат, а не про турботу про громадян шляхом створення особливої форми для ведення бізнесу", - зауважив аналітик.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...