​Сімферополь зазнає гострого дефіциту з питною водою, водосховища пересохли, - ЗМІ​

Місцеві звинувачують "понаехавших" з РФ, котрими Москва спішно розбавляє ненадійних кримчан

В анексованому Росією Сімферополі спостерігаються серйозні проблеми з питною водою. Міські водосховища пересихають, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф". За інформацією місцеві жителі вважають головною причиною збільшення населення міста за рахунок росіян, що переїхали до нього.

До анексії Сімферополь споживав у межах 90-100 тисяч кубометрів води за добу. Наразі місцева окупаційна адміністрація називає цифри в районі 150 тисяч кубометрів на добу. Якщо в найближчі кілька місяців на півострові не буде ніяких опадів, то при такому рівні споживання водосховища, що живлять Сімферополь, почнуть вичерпуватися. За інформацією російських чиновників, з чотирьох водосховищ, що живлять столицю автономної республіки Крим, Аянське водосховище наповнене на чверть, Сімферопольське і Партизанське водосховища – на третину.

"Явео стало багато "понаїхалих" росіян. По всьому Сімферополю йде будівництво нових житлових масивів для, як ми їх називаємо,"колоністів". При цьому комунікації старі. Навантаження на них постійно зростає. Міська влада замість того, щоб навести лад із масовими забудовами і бізнесом, який витрачає багато води, довела ситуацію до ручки", - розповіла одна з місцевих мешканок Сімферополя.

Вона також додала, що окупанти збираються використовувати для водопостачання старі артезіанські свердловини. Тим часом Москва продовжує цілеспрямовано завозити до Криму переселенців із сусідньої Росії з метою зміни соціально-демографічної обстановки, що зокрема є порушенням міжнародного права.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...