"Сюрприз" для "друга Володі": У Трампа готуються наостанок завдати "смертельного удару" по "Північному потоку-2"

Санкції нібито вже схвалені Конгресом і їх можуть ввести найближчими тижнями.

Адміністрація Трампа на прощання готує санкції, які стануть для російського газопроводу "кілком у серці". Про це з посиланням на високопоставлені джерела в Білому Домі повідомляє Reuters, інформують Патріоти України.

Плани ввести санкції підтвердили три незалежні одне від одного джерела. Про їхнє запровадження буде оголошено впродовж декількох найближчих тижнів. "Раніше ми просто завдавали цьому проєкту удари, але тепер збираємося вбити йому кілок у саме серце", - цитує Reuters слова одного з джерел.

Раніше в грудні Росія відновила будівництво трубопроводу після річної паузи, викликаної існуючими санкціями США. Зараз "Північний потік" готовий на 90%. Вашингтон каже, що газопровід збільшить залежність Європи від російського газу і поставить під загрозу європейську енергетичну безпеку.

Росія заявляє, що санкції є "недобросовісною конкуренцією", спрямованими на допомогу американським виробникам скрапленого природного газу, і наполягає на тому, що закінчить будівництво трубопроводу.

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...

Сума неприємно здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою вдвічі вищою за середню

субота, 18 травень 2024, 6:47

В Україні із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9 491,5 грн. Така пенсія можлива за умови наявності 35 років стажу. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з оста...