Скандальні подробиці: ЗМІ дізналися, для чого українські компанії будуть купувати російський газ

П’ять українських компаній мають намір закупити у російського "Газпрому" газ для власних потреб. Про це повідомляє ЕП з посиланням на своє джерело на ринку, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника видання, 5 українських компаній купують російський газ “для своїх виробничих потреб, а не для трейдерства на українському ринку”. При цьому російський монополіст неохоче дає іншим компаніям дозвіл на перепродаж газу, отриманого за прямими закупівлями.

Назви компаній, обсяги закупівель газу і їх цін залишаються невідомими. Слід зазначити, що партія п’ятого президента України Петра Порошенка “Європейська солідарність” вимагає негайного скликання засідання Ради національної безпеки і оборони і введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії.

“Путін своїй п’ятій колоні продає газ зі значною знижкою для того, щоб від надприбутків на газовому ринку України фінансувалися ці політичні партії, і для підриву основ державності України”, – вважає Порошенко.

Як повідомлялося раніше, з 1 січня 2020 року п’ять українських компаній почнуть отримувати російський газ. Україна відмовилася від купівлі газу в Росії в листопаді 2015 року через неузгодженість ціни. В даний час вона купує російський газ за реверсною схемою. Це означає, що газ Україні продають європейські країни, які купують паливо у Росії з поставками через українську газотранспортну систему.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...