"Схеми" Гепи досі справно працюють: Ремонт харківських доріг відбудеться через "прокладку" пасинка Кернеса, Родіон Гайсинський отримає мільйони бюджетних коштів

На ремонт вулично-дорожньої мережі міста-мільйонника цьогоріч витратять 160 мільйонів гривень

Фірма, співвласником якої є Родіон Гайсинський, отримає гроші на ремонт доріг. За дорожню розмітку дадуть грошей іншій фірмі, яка купує матеріали в чеської фірми – «прокладки», де пасинок Кернеса також співвласник.

У вівторок, 6 квітня, департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради уклав договір на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі міста загальною вартістю 160 мільйонів гривень із комунальним підприємством «Шляхрембуд». Інформація про це опублікована в системі державних закупівель ProZorro, повідомляють Патріоти України з посиланням на Харківський антикорупційний центр.

«Комунальне підприємство отримає бюджетні гроші від департаменту, а потім їх перерахує двом субпідрядникам. Хто при цьому буде виконувати ремонт доріг, теж ще велике питання», – розповіли там.

У ХАЦ уточнили, КП «Шляхрембуд» вказало, що ремонтом займуться двоє субпідрядників, обсяг виконання послуг кожного з яких перевищить 20 % вартості договору. Перший субпідрядник– фірма «Паркінг +», другий – фірма «Трек лайн». На рахунки цих двох субпідрядників переведуть мінімум 65 млн грн.

Співвласник «Паркінг +» – пасинок покійного Геннадія Кернеса, Родіон Гайсинський. Кінцевим бенефіціаром вказано гонконгський офшор Dragon Investment Development Limited, його власник – громадянин Малайзії, який проживає у Швейцарії, Тан Джин Лі.

Гайсинський у лютому 2021 офіційно став співвласником «Паркінг +». «Ця фірма вже більше 10 років – головний харківський підрядник із ремонту доріг, який за часів Кернеса освоїв багатомільярдні підряди», – пояснили в ХАЦ.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила постанову про проведення позачергових виборів харківського міського голови. Їх проведуть 31 жовтня 2021 року.

Обраний втретє мер міста Кернес помер у ніч на 17 грудня в берлінській клініці Шаріте, куди був госпіталізований 16 вересня з коронавірусом. Тепер обов’язки мера тимчасово виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Депутат Харківської облради двох скликань, народний депутат України VII і VIII скликань Євгеній Мураєв розповів, що в Терехова зараз непогані шанси стати мером Харкова. Водночас у колишнього народного депутата Михайло Добкіна ситуація складніша.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...