Схеми Коломойського під ударом? НАБУ відкрило справу щодо можливих зловживань нардепа Геруса

З вимогою відкрити справу в суд звернулася адвокат екс-депутата Ради Олега Ляшка Елеонора Салова.

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливих зловживань депутата Верховної Ради Андрія Геруса («Слуга народу»). Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналістів, передають Патріоти України.

Зазначається, що НАБУ виконало рішення Вищого антикорупційного суду, який зобов'язав відкрити кримінальне провадження. З вимогою відкрити справу в суд звернулася адвокат екс-депутата Ради Олега Ляшка Елеонора Салова.

Вона повідомила, що в діях голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг міститься склад кримінальних злочинів, передбачених ст. 28 (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), а також ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Адвокат зазначила, що дії Геруса завдали збитків державному бюджету, а також вітчизняним компаніям ринку електроенергетики. 3 грудня суд зобов'язав НАБУ внести відомості про можливе кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...