Схожий на ковчег Ноя: У Європі побудували екобудинок майбутнього (фото, відео)

​Реалії XXI століття диктують нові умови у всіх сферах життя, і будівництво будинків не стало винятком.

Завдяки інноваційним розробкам Інституту сучасної архітектури Каталонії всього лише за 15 днів можна створювати енергонезалежні еко-будинки, мешканці яких ніколи не будуть страждати від відключення електрики або через перебої в подачі води. При цьому незвичайна форма споруди дозволяє не тільки комфортно відчувати себе всередині приміщення, а й відпочивати в затінку на свіжому повітрі під ним, повідомляють Патріоти України.

Незвичайний і досить симпатичний будиночок Fab Lab House був розроблений в рамках проведення Міжнародного конкурсу «Сонячного десятиборства в Європі». Він настільки підкорив серця суддів і глядачів, що не залишився без нагороди. І це не дивно, адже досить містке спорудження в 75 кв. м, створене тільки з природних і екологічно чистих матеріалів, повністю енергетично незалежне. Причому його ультрасучасне обладнання електроенергії виробляє в 2 рази більше, ніж потрібно для повноцінного існування 4 чоловік.


Цією площі виявилося цілком достатньо, щоб організувати простору вітальню-їдальню, в якій знайдеться місце для відпочинку і спілкування великої компанії друзів або родичів, повністю обладнану кухню, спальню і ванну кімнату.

Головним критерієм у виборі форми виявився технологічний аспект, адже округла форма мало не вдвічі підвищує потенціал вироблення електроенергії. Саме в цьому випадку збільшується площа розміщення гнучких фотогальванічних сонячних панелей. Для того, щоб будинок міг автономно існувати, передбачені системи збирання та очищення дощової води, а також ємності для зберігання.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...