Скільки буде коштувати долар в Україні після вихідних: У Нацбанку озвучили новий курс

В Україні курс долара після вихідних, 4 травня, становитиме 26,95 грн/$ (до вихідних, 30 квітня, довідковий курс долара був 26,97 грн/$). Про це йдеться в довідкових даних Національного банку України, передають Патріоти України.

Отже, валюта продовжить торгуватися нижче від психологічної позначки в 27 грн/$. Варто зазначити, що НБУ публікує довідковий (усереднений за всіма угодами) курс, водночас вартість готівкового долара в банках і обмінниках може відрізнятися.

Аналітики кажуть: зараз головний фактор, який впливатиме на курс валют в Україні, – це можлива співпраця з МВФ. І мова навіть не про отримання кредиту. Щойно Україна підпише меморандум, ще до перерахування коштів настрої на валютному ринку зміняться. Ще один не менш важливий чинник – дата завершення обмежувальних заходів. Чим швидше їх скасують, тим краще складеться ситуація.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...