Скільки коштуватиме долар: Українцям розповіли, якого курсу очікувати найближчим часом

Чекати на різку зміну готівкового курсу долара протягом 9-15 січня українцям не варто - за прогнозами, він залишиться на рівні останніх двох місяців у 40-41 грн. Серед причин - адаптація українців до війни, відсутність панічних настроїв на тлі ракетних атак, а також звичне "святкове затишшя". Таку думку висловив директор департаменту казначейства Акціонерного товариства Cominbank Герман Марченко, повідомляє "24 канал", передають Патріоти України.

Він нагадав: ракетні атаки 31 грудня та 1 січня "не призвели до відчутних валютних коливань".

Крім того, наголосив банкір, на стабільність курсу вплинуть і інші причини. Зокрема:

  • звичне "святкове затишшя".

У цей час кількість угод щодо купівлі-продажу готівкової валюти зменшується.

  • "Інерція ринку".

За словами Марченка, найближчими тижнями на валютний ринок впливатимуть тенденції, сформовані протягом жовтня-грудня 2022 року.

  • Макрофінансова допомога країн-партнерів.

За грудень Україна отримала понад 5 млрд доларів.

  • Ефективна політика НБУ щодо зменшення попиту на готівкову валюту.

Досягти цього вдалося завдяки розвитку конвертаційних депозитних програм, збереження офіційного курсу та розміру облікової ставки на рівні 25%.

  • Зниження темпів інфляції до 1,5-1,7% на місяць.

"Таким чином, очікується, що наступного тижня курс американського долара буде зіставний з курсом останніх двох місяців. Тобто 40-41 грн", – резюмував Марченко.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...