Скільки українок не повернеться з Польщі додому - красномовні результати опитування

Близько половини українок, які виїхали до Польщі після початку вторгнення Росії, не мають наміру повертатися на батьківщину. Водночас 42% хочуть повернутися додому, пише Rzeczpospolita. передають Патріоти України.

Повідомляється, що середній вік українок у Польщі – 44 роки, 83% із них мають вищу освіту, 53% приїхали з дітьми. 50% жінок працевлаштовані: 63% працюють у Польщі, 23% дистанційно в Україні, 8% – в інших країнах. Лише 30% із них працює за спеціальністю.

Що могло б змусити українок повернутися додому?

Найчастіше згадувалися закінчення війни (67%), добре оплачувана робота в Україні (38%), викорінення корупції (31%), любов до України (31%), вищий рівень життя в Україні (28%), прагнення до життя та розвитку в Україні (27%).

Більшість респондентів перебували у Польщі рік чи довше. Три чверті мешкають у великих польських містах із населенням понад 500 тис осіб, 66% жінок живе у орендованих квартирах та кімнатах. В основному це пов'язано з тим, що більшість із них приїжджає з великих міст (понад 500 тис жителів), і лише 6% – із сільської місцевості.

Польську мову знають 45%, розуміють, але не розмовляють – 20% українок. 47% українських дітей відвідують польські школи, 8% навчаються онлайн лише в українських школах, 27% навчаються і в Польщі, і в Україні, а 18% – не навчаються.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...