Складно жити, коли ти - скрепний: У Росії виник дефіцит популярного продукту

Мінськ був одним з основних постачальників салату романо після введення Москвою у 2014 році ембарго у відповідь на санкції Заходу.

Росіянам доведеться забути про "бездуховний" "Цезар"? Ілюстрація: соцмережі.

У Росії виник дефіцит салату романо, який використовується при приготуванні салату "Цезар". Дефіцит спровокувало припинення Білоруссю видачі сертифікатів продукції зі списку санкцій, що надходить у республіку з третіх країн для реекспорту до Росії, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, Мінськ був одним з основних постачальників салату романо після введення Москвою у 2014 році ембарго у відповідь на санкції Заходу. До Росії через Білорусь поставлялася продукція, вирощена в Ірані. Однак, за словами експертів, реальне походження салатів, що поставляються з республіки, з'ясувати складно.

Російські постачальники заявили, що проблеми з постачанням іранського салату почалися приблизно десять днів тому. У той же час у Федеральній службі з ветеринарного і фітосанітарного нагляду заявили, що, якщо салат був вирощений в Ірані, то проблем не повинно було виникнути.

Однак, якщо "іранський" салат був вирощений у "санкційних країнах" і поставлявся транзитом через Білорусь, то це говорить про обґрунтованість претензій відомства до Мінська.

Джерело: РБК.ру

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...