Скрепам дали по пиці: У Німеччині зменшили закупівлю російського газу, до 2024 року планують майже повну незалежність

У 2022 році Міністерство економіки Німеччини планує скоротити залежність від газу з Росії. Відомо, що з 55% стане 30%, передають Патріоти України.

Німецький уряд хоче досягти зниження залежності шляхом трьох терміналів з прийому зрідженого природного газу з танкерів, які орендують енергетичні компанії RWE і Uniper.

Відомо, що станом на кінець березня 2022 року залежність ФРН від російського природного газу становила лише 40% замість колишніх 55%. Цифра змінилася "через зміни у закупівлі газу".

Крім того, Німеччина планує вдвічі скоротити імпорт російської нафти. А електростанції, які працюють на природному газі, хочуть замінити на вугільні. Від використання російського вугілля Мінекономіки ФРН розраховує відмовитись до осені 2022 року. У планах Німеччина до літа 2024 року отримати майже повну незалежність від російського газу.

Час втрачено? Українцям доведеться звикати жити із відключеннями світла, швидко вирішити проблеми не вдасться, - "Укренерго"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:48

Швидко вирішити поточні проблеми в українській енергетиці не вдасться, а тому не проводити найближчим часом відключення світла для побутових споживачів не вдасться. Причина цих проблем - атаки Росії по енергосистемі України в березні-квітні. Про це ро...

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...