Скрепам наказано терпіти та не роптати: "Газпром" рятуватиметься від банкрутства за рахунок росіян

Через світову кон'юнктуру кишенькова компанія Путіна наразі змушена продавати сировину за кордон дешевше собівартості.

Начальник управління департаменту "Газпрому" Олексій Андрєєв повідомив неприємну для росіян новину про зростання тарифів на газ, а слідом за ним, ймовірно, подорожчає опалення, передають Патріоти України.

Рішення про індексацію цін на газ в Росії вже прийнято, зараз воно знаходиться в стадії оформлення. У квітні доходи Росії від експорту нафти і газу різко впали. За даними Федеральної митної служби, виручка російських компаній від продажу за кордон сирої нафти за цей місяць склала $ 4,446 млрд, що майже на 40% менше результату березня-2020.

Більш того, вперше в історії "Газпрому" в I кварталі 2020 року компанія почала працювати в збиток. За приблизними підрахунками "Інтерфаксу", мова йде про 306 млрд рублів (виручка скоротилася на 45%). Зараз добові поставки російської нафти не перевищують 1,67 мільйона рублів за барель, що в кілька разів нижче показників за червень 2020 року. Така цифра останній раз спостерігалася 18 років тому. Також з презентації, опублікованої на сайті компанії, можна зробити висновок, що за рік ціна російського газу впала більш ніж на 37%. Головними викликами для концерну стали аномально тепла зима і переповненість європейських сховищ. Пізніше пандемія коронавірусної інфекції внесла свої корективи в роботу і тарифи на паливному ринку Заходу. А перехід Європи на скраплений природний газ ще раз зіграв на обвалення цін.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...